Linfano is op 10 november 1964 opgericht door een aantal leden uit het dorp Linschoten. Zij constateerden het gebrek van een fanfare in het dorp. De naam LINFANO is afgeleid van LINschotens FANfare Orkest.

Op feesten zoals Koninginnedag was er geen eigen muziek en moest er altijd een ander muziekvereniging worden ingehuurd.

Het 1e jaar na de oprichting werd er geoefend op mondstukken en plankjes. Koninginnedag 1966 liep onze eigen drumband, nog niet in uniform (dit kwam pas in 1968), maar in witte overhemden, zwarte broek, en papieren muts, vol trots door het dorp.

 


 

Vanaf dat moment werd er ook in Linschoten Koninginnedag gevierd op 30 april.

Linfano trad niet alleen op met Koninginnedag, maar deed vanaf de eerste jaren ook al mee aan concoursen en andere optredens zoals Bevrijdingsdag, Sinterklaasintocht en Avondvierdaagses in het dorp maar ook in omringende dorpen en steden. Er werden ook regelmatig concerten gegeven samen met andere muziekverenigingen en koren.

Ook het orkest en de melody percussion band zijn veranderd in de loop van de tijd. Onder leiding van verschillende dirigenten is het gezelschap langzamerhand omgeturnd van een club goed bedoelende blaasliefhebbers in een gedisciplineerd orkest waar het enthousiasme overigens nog steeds af straalt. In ruim 55 jaar tijd is  Linfano uitgegroeid tot een grote en gezellige vereniging, bestaande uit een melody percussion band, fanfareorkest en leerlingen orkest.

Onder leiding van instructeur Dick Le Mair, dirigent Lucienne de Valk voor het orkest en Marcel Heijnen voor het leerlingenorkest en een aantal professionele docenten, wordt er op een enthousiaste wijze muziek gemaakt.

Linfano laat overal van zich horen, niet alleen op straat is Linfano van de partij maar ook bij verschillende concerten.foto: 30 april 1965