Het verzorgen van een goede muziekopleiding is een kerntaak van Linfano. Wij verzorgen met eigen docenten, een volwaardige muziekopleiding voor kinderen en volwassenen! Muziek leren maken draagt bij aan persoonlijke groei en een harmonieuze ontwikkeling. Als eerste start maakt een leerling onder begeleiding van de muziekdocent zich de grondbeginselen van het bespelen van een instrument eigen. Dat gebeurt tijdens een half uur les per week en door thuis te oefenen. Zijn voldoende vorderingen gemaakt, dan kan de leerling instromen in het leerlingenorkest. In overleg met de docent stroom je door naar het grote orkest.

De saxofoon is een koperen instrument, maar met een kunststof mondstuk met houten riet. Hierdoor valt het onder de hout instrumenten. Door te blazen op het mondstuk wordt het riet in trilling gebracht waardoor het geluid wordt gevormd. De saxofoon is populair en wordt in bijna alle muziekstijlen wordt gebruikt.

Onze docenten zijn zelf professionele musici en zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Tijdens de individuele lessen leer je een instrument te bespelen.  

Bij Linfano kun je ook examens doen. Dit zijn examens van de KNMO (theorie en praktijk) Er zijn vier examens namelijk A, B, C en D. Het D-examen is het hoogste examen.  Het gaat in overleg met de docent of je dit wilt, muziekvereniging Linfano raadt het wel sterk aan om te streven naar een diploma, maar het is niet verplicht.

Lesvorm: Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. De individuele lessen vinden wekelijks op zaterdag en duren 30 minuten per les.

Docent: Casper Dik studeerde klassiek saxofoon aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast studeerde hij HaFa-directie aan het conservatorium van Amsterdam. Beide diploma’s behaalde hij cum laude. Als uitvoerend muzikant maakte Casper deel uit van saxofoonkwartet L’Imprévu. Dit kwartet won in 1996 “de Vriendenkrans”, toegekend door de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Concertgebouw Orkest.

Casper is saxofoondocent bij muziekvereniging Linfano te Linschoten en bij de Koninklijke Harmonie Oosterbeek. Ook is hij dirigent bij Kunst en Vriendschap in Zoetermeer en bij de Koninklijke Harmonie in Doorn. Naast deze vaste werkzaamheden werkte Casper met enkele projectorkesten en het opera-orkest aan diverse multidisciplinaire voorstellingen en concertreizen naar o.a. Scandinavië en Oostenrijk.

Casper heeft bij het lesgeven veel aandacht voor detaillering en uitvoering. Plezier hebben in muziek het maken en de leerling kwalitatief laten groeien. Met veel enthousiasme heeft hij al vele saxofonisten op hoog muzikaal niveau gebracht. En daar zijn wij trots op!

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie of aanmelden voor les neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Breadcrumbs