Afbeeldingsresultaat voor slagwerk

 

Het verzorgen van een goede muziekopleiding is een kerntaak van Linfano. Wij verzorgen met eigen docenten, een volwaardige muziekopleiding voor kinderen en volwassenen! Muziek leren maken draagt bij aan persoonlijke groei en een harmonieuze ontwikkeling. Als eerste start maakt een leerling onder begeleiding van de muziekdocent zich de grondbeginselen van het bespelen van een instrument eigen. Dat gebeurt tijdens een half uur les per week en door thuis te oefenen. Zijn voldoende vorderingen gemaakt, dan kan de leerling instromen in het leerlingenorkest. In overleg met de docent stroom je door naar het grote orkest.

Onze docenten zijn zelf professionele musici en zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Tijdens de individuele lessen leer je een instrument te bespelen. 

Bij Linfano kun je ook examens doen. Dit zijn examens van de KNMO (theorie en praktijk) Er zijn vier examens namelijk A, B, C en D. Het D-examen is het hoogste examen.  Het gaat in overleg met de docent of je dit wilt, muziekvereniging Linfano raadt het wel sterk aan om te streven naar een diploma, maar het is niet verplicht.

Wanneer je het leuk vindt om met ritme te muziek te maken, kies je slagwerk! Drummen in het orkest of bij de melody percussion band: Bij de slagwerklessen of percussie lessen leer je verschillende ritmes lezen en spelen. Als je meer melodie wilt spelen kun je ook vibrafoon, xylofoon, of marimba leren. Je zult merken dat je het met enig oefenen best snel onder de knie hebt.

Lesvorm: Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. De individuele lessen vinden wekelijks plaats op donderdag en duren 30 minuten per les.

  

Docent: Marius Bongers

Marius Bongers begon op 6 jarige leeftijd zijn muzikale loopbaan als tamboer bij de plaatselijke  muziekvereniging Excelsior in Warnsveld. Zijn talent werd als snel gesignaleerd. Al snel speelde hij mee als slagwerker bij de drumband, de harmonie en de boerenkapel. Daarnaast werd hij al op jonge leeftijd gevraagd om ad hoc in te springen bij de andere verenigingen in de buurt. Ook haalde Marius in deze tijd de muziekdiploma’s kleine trom A t/m C en kreeg hij trompetles. 

Op 18 jarige leeftijd werd hij gevraagd om instructeur te worden bij het lyrakorps van de muziekvereniging Jubal in Wichmond en al snel werd hij ook instructeur bij de schutterij EMM in Hengelo. Dit motiveerde Marius om weer verder te leren. Zo haalde hij het D diploma en in het jaar 1991 behaalde hij het diploma BVO slagwerk instructeur. Daarna volgde hij de NIB cursus docent drumband opleiding. 

Vanaf dat moment kwam zijn muziekcarrière echt in beweging. Zo dirigeert hij nu bij meerdere verenigingen in Gelderland (en daar buiten) de slagwerk groepen en geeft hij ook les aan de leerlingen van die verenigingen. Daarnaast blijft Marius zich scholen en verbreden. Zo speelt hij als drummer in een coverband en volgt hij HAFABRA lessen in Enschede. “In de muziek ben je nooit uitgeleerd...”

 

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie of aanmelden voor les neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.